#Nietalleen

Steeds meer mensen worden getroffen door de gevolgen van het coronavirus (COVID-19).
De komende tijd zullen veel mensen onze hulp hard nodig hebben

Met #Nietalleen worden de talloze lokale hulpinitiatieven van (Christelijke) organisaties en kerken overal in Nederland aan hulpvragers en aan elkaar verbonden. De hulpvraag en het hulpaanbod wordt door één van de samenwerkende organisaties opgepakt en doorgestuurd naar een organisatie bij jou in de buurt. Zo helpen we elkaar in deze bijzondere tijd, want je bent #Nietalleen.

Praktische hulp nodig? Een luisterend oor?
Ga naar nietalleen.nl of bel 0800-1322.
Je bent #Nietalleen!
Ook als je hulp wilt bieden kun je contact opnemen.

 

Trainingsaanbod stervensbegeleiding

Vanwege de coronacrisis is er een groot risico dat mensen in eenzaamheid moeten sterven. Verschillende hospices, verpleeghuizen en terminale thuishulpteams zijn op zoek naar versterking van hun teams door vrijwilligers. Het platform #Nietalleen wil daar graag op inspringen en in haar kerkelijke achterban mensen motiveren om deze taak op zich te nemen.
Een van de partners – de Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV) – biedt daarom een training aan voor vrijwilligers die zich hiervoor in willen zetten. Aanmelden kan via deze link en je wordt dan uitgenodigd voor een telefonisch intakegesprek. Terwijl jij de training (op afstand) volgt, gaat de NPV op zoek naar een organisatie in jouw omgeving waar je kunt worden ingezet