Nieuwsbrief Boekhuis De Brug – Kinderboekenweek! 2020

Kinderboekenweek 2020; 30 september t/m 10 oktober

Het thema van de Boekenweek is ‘EN TOEN?’ Met dit thema gaan we terug in de tijd. Geschiedenis komt tot leven en laat kinderen werelden van vroeger ontdekken. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken (maar je kunt er in het actieprentenboek wel even mee op reis!). Verken de wereld van toen door het lezen van boeken.

Drie actieboeken

Er zijn drie speciale actieboeken geschreven (een voor onderbouw, middenbouw en bovenbouw) passend bij het thema van de Kinderboekenweek. Het prentenboek voor de onderbouw wordt gemaakt door Michel de Boer (Uitgeverij Buddy Books). Ina van der Beek (Uitgeverij Den Hertog) is de auteur van het actieboek voor de middenbouw en Judith van Helden (Uitgeverij Columbus) schrijft het actieboek voor de bovenbouw. Het prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek voor € 6,95 verkrijgbaar en de actieboeken voor de midden- en bovenbouw elk voor € 5,95.

 

Drie actieboeken

Speciaal voor de Kinderboekenweek worden er drie actieboeken uitgegeven die passen bij het thema EN TOEN?

Actieprentenboek | Tijdmachien | ISBN 9789087820633 | €6,95
Michel de Boer | Buddy Books
…Meer weten over Michel? Lees hier een interview!

Dit boek is een tijdmachien.
Ga het lezen en je zal zien:
ineens ben je ergens anders, dan waar je eerder was.
Sta je zomaar op de maan en niet meer in de klas.
Of ben je niet meer thuis, maar in een groot paleis.
Of met een zeevaarder op wereldreis.

Actieboek middenbouw | Mees en Tijn en het geheim van het kasteel | ISBN 9789033130526 | €5,95
Ina van der Beek | Uitgeverij Den Hertog
Meer weten over Ina? Lees hier een interview!

Samen met opa en oma gaan Mees en Tijn naar een echt kasteel.
Stiekem maken ze een plan om op onderzoek te gaan in de afgesloten torens.
In een hoge torenkamer doen ze iets heel doms. Ze weten maar één oplossing: wegwezen!
Op weg naar de uitgang stuiten ze op twee mannen die zich verdacht gedragen. Wat nu?

Actieboek bovenbouw | Maffe meester Daan duikt in de verleden tijd | ISBN 9789085434474 | € 5,95
Judith van Helden | Columbus
Meer weten over Judith? Lees hier een interview!

De school van maffe meester Daan bestaat 100 jaar. Voor meester Daan en zijn klas een uitstekend moment om enthousiast in het verleden te duiken. Ze gaan op jacht naar bodemschatten uit de Romeinse tijd, proberen een Romeins huis te bouwen en beginnen zelfs een echt restaurant uit vroeger tijden. Maar natuurlijk gaat er weer van alles mis/niks verloopt volgens plan, tot groot ongenoegen van de directeur en de iebeejer…
Maffe meester Daan duikt in de verleden tijd is het derde deel van een humoristische serie over avonturen op school, en kan ook heel goed los gelezen worden.

Dit actieboek is ook verkrijgbaar als Luisterboek cd.
Uitgeverij de Toren | ISBN 9789493043114 | € 5,95

Voor leerkrachten van basisscholen verschijnt er een Werkmap met lessuggesties en verwerkingen van het thema en de actieboeken.

 

En toen opa? – Ineke Kraijo
De opa van Noor en Joep komt op bezoek. Dat vinden ze geweldig, want opa kan leuk vertellen over vroeger. Nu heeft opa een verhaal over de allereerste televisie. Hij kan zich nog goed herinneren hoe de hele klas bij hem kwam kijken.
En toen, opa? is een boek voor beginnende lezers, geschreven op AVI E3-niveau.
€10,99

Bijbelverhalen voor beginnende lezers
Een serie boekjes bestaande uit 6 deeltjes;

De boot van Noach,
Mijn God is jouw God,
David en de reus,
Jezus maakt je beter,
Welkom thuis,
Storm op het meer.

€2,99 per stuk

Mijn Peuterbijbel – Melanie van de Peul
Mijn Peuterbijbel is een interactief kijk- en voorleesboek dat de aandacht van je peuter vasthoudt, met 50 bijbelverhalen. Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Peuters zijn puur, grappig, ondeugend, leergierig en ze snappen meer dan je denkt!
En precies dat zijn de uitgangspunten van Mijn Peuterbijbel. In deze kinderbijbel vind je meer dan vijftig verhalen uit het Oude en het Nieuwe Testament, speciaal geschreven voor peuters. Met aandacht voor herkenbare emoties, invalshoeken die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen en vragen die leuke gesprekjes opleveren.
Mijn Peuterbijbel is een interactief kijk- en voorleesboek dat de aandacht van je peuter vasthoudt. Door de illustraties vol grappige details, de korte zinnen, leuke zoekopdrachtjes en de eenvoudige vragen die in elk verhaal anders zijn.
Trek net als Mozes je schoenen uit bij de brandende struik en help Petrus met zijn volle netten vis. Zoek alle dieren die kwijt zijn of die zich hebben verstopt en oefen samen de gebaren bij het Onzevader.
€26,50

Saga – Leonard Boekee
‘De orka die geen haring lustte’

Het wordt winter in het hoge noorden. Saga en haar familie hebben al twee dagen niets gegeten. Dan besluit grootmoeder om in een fjord te wachten op de grote scholen haring die daar ieder jaar komen overwinteren. Maar daar heeft Saga helemaal geen zin in. Ze houdt niet van haring! Stiekem gaat de jonge orka in haar eentje op jacht naar iets wat ze wél lust.

In dit avontuurlijke prentenboek duik je onder in de wonderlijke waterwereld. Geniet van de levensechte illustraties en kom van alles te weten over de orka’s in de Noord-Atlantische Oceaan.
€15,99

Fars de grondgraver – Anneke Doest
Fars woont onder de grond. Daar is het donker en klein en muf. Het eten is er verschrikkelijk smerig. Fars wordt er steeds chagrijniger van.
Zijn oom Gosse droomt over een prachtige plek om te wonen. Met het lekkerste eten. Daarom stuurt hij Fars op pad om op zoek te gaan naar die mooie plek.
Samen met zijn schep graaft Fars zich een weg langs glibbers, grubbels en gronders en door gangen, holletjes en tunnels. Het avontuur tegemoet.
Zal hij die mooie plek ooit vinden?
Een prachtig kinderboek met illustraties van Emma de Zwaan.
€16,95

De ballonnen van opa – Jessie Oliveros & Dana Wulfekotte
‘De ballonnen van opa’ van Jessie Oliveros is een ontroerend prentenboek over dementie.

Lucas heeft veel ballonnen, in elke ballon zit een bijzondere herinnering. Zijn opa heeft nog veel meer ballonnen, omdat hij al heel oud is. Lucas vindt het heerlijk om naar opa’s verhalen te luisteren. Maar dan beginnen de ballonnen vol verhalen van opa weg te zweven…
Op prachtige, meelevende wijze vertelt dit prentenboek, vertaald door Corien Oranje, over de gevolgen van dementie. Deze ziekte is voor jonge kinderen vaak moeilijk te begrijpen, dit verhaal helpt hen om grip te krijgen op wat er gebeurt.
€14,99

Ik ga op reis en neem je mee – Jose Mijnals & Leontine Gaasenbeek
 
‘Doe eens even je ogen dicht,
dan is het niet meer zo fel licht.
Dan dromen we samen
van plekken waar we nooit eerder kwamen.
Samen beleven we stoere avonturen,
want we kunnen helemaal zelf sturen.
Wij samen, jij en ik,
voor de momenten dat ik schrik.
Wij samen, ik en jij.
Als het spannend wordt, kom dan maar bij mij.
Want alleen samen met jou, groot of klein,
kan ik een echte avonturier zijn’.

“Ik ga op reis en neem je mee’ is een prachtig geïllustreerd, op rijm geschreven prentenboek.
Een lees- en kijkavontuur voor jong en oud!
José Mijnals en Leontine Gaasenbeek nemen je in dit prentenboek mee in een wereld vol avontuur, fantasie, liefde en plezier. Met dit boek willen ze vertellen dat je samen altijd verder komt dan alleen. Verdriet kun je delen en plezier verdubbelen als je samen door het leven gaat.
€13,99

Het adembenemende afscheidscadeau van Arie Smith – Bert Wiersema
Detectivebureau Iris en Ko 18

Er wordt een grote doos bezorgd. Koos weet gelijk wat erin zit: het beloofde afscheidscadeau van de Amerikaan Arie Smith. De inhoud van de doos stelt Iris en Koos voor spannende uitdagingen. Zo wordt hun talent voor puzzelen en oplossen beproefd in een escape room. En komen ze op het spoor van een geroofde buit, die maar niet wordt opgehaald. Koos waant zich al rijk… Er is alleen één probleem: waar is de schatkaart gebleven die hen naar de schat kan leiden?
€11,99

FRNZ4EVER; De klunende wielrenner – Henriët Koornberg-Spronk
‘De klimmende wielrenner’ van Henriët Koornberg-Spronk is het tweede, zelfstandig leesbare deel in de sportieve kinderboekenreeks ‘Frnz4ever’

‘De klimmende wielrenner’ gaat over de elfjarige Fabio die gek is op wielrennen. Hij droomt ervan ooit mee te doen aan de Tour de France en de gele trui te winnen. Maar als zijn trainer vraagt of Fabio meegaat op trainingskamp in Oostenrijk, zakt de moed hem in de schoenen: hoe moet hij dat ooit betalen? En is hij daar wel fit genoeg voor? Gelukkig weten zijn beste vrienden Marit, Carlijn en Esmée raad! Eerder verscheen in deze serie “De voetballende ballerina’, over Marit. De vrolijke illustraties van Hester van de Grift maken het lezen extra leuk.
€15,99 MET GRATIS VRIENDSCHAPSBANDJES

De geheime dagboeken van St. Bernard – Bert Wiersema
‘Logboek Lammers, deel 2!’

Professor Lammers wordt met zijn gezin uitgenodigd door een geheimzinnige Franse graaf. De oude edelman is op zoek naar de dagboeken van Bernard van Menthon. Er zou in die dagboeken veel te vinden zijn over de geschiedenis van het landgoed van de graaf. De familie Lammers vertrekt naar Frankrijk, waar ze opgewacht worden in een sprookjesachtig kasteel hoog in de Alpen. Kosten nog moeiten zijn gespaard om het hen naar de zin te maken. Maar wat begint als een mooie droom verandert al gauw in een nachtmerrie. Het kasteel van de graaf begint steeds meer op een gouden kooi te lijken. Waarom zijn er bodyguards en worden de tuinen bewaakt door bloedhonden? Wie is de geheimzinnige monnik die gewapend met een buks door bergen sluipt? Als de dagboeken ontdekt worden blijkt dat de oude graaf helemaal niet geïnteresseerd is in geschiedenis. Welk duister geheim bevat de dagboeken? Wat heeft een afgesloten grot hoog in de bergen daar mee te maken?

Ontdek het in dit zinderende avonturenboek dat je tot de laatste pagina in zijn greep zal houden. Vanaf 12 jaar.
€12,95

Het raadsel van de verdwenen bladzij – Janneke Wiegers
‘Serie ‘Speurneuzen’ deel 2!

In de kerstvakantie gaat de tweeling Daan en Elsa naar Museum Prinsenhof in Delft, samen met hun vrienden Sen en Evi. Hier heeft Willem van Oranje gewoond en hier is hij vermoord. De sporen daarvan zijn nog altijd zichtbaar. De speurtocht die ze samen doen is super interessant, maar Evi ontdekt ook iets anders. Wat is er met die museumdirecteur aan de hand? Waarom doet hij zo vreemd? Alleen zij heeft in de gaten dat hij wat in zijn schild voert, maar algauw krijgen ook de anderen met deze listige man te maken. Op een heel sluwe manier … Vanaf 9 jaar.
€7,95

 

Graag tot ziens in onze winkel!

 

Boekhuis De Brug
Christelijke boeken, muziek en multimedia

Vleesmarkt 8, 8441 EW Heerenveen
Telefoon: 0513-625574

www.boekhuisdebrug.nl