Zondag van de Eenheid – opening Week van Gebed

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum(s) - 19-01-2020
19:00 - 20:30

Locatie
Kerkgebouw Pniël
Leliestraat 3-5
8441 DD Heerenveen


Het buitengewone staat centraal tijdens de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen in 2020. Geïnspireerd door de buitengewone vriendelijkheid die in Handelingen 28 naar voren komt, daagt de Week van Gebed ons uit om te streven naar meer dan het gewone.

Tijdens de Week van Gebed bidden wereldwijd miljoenen christenen mee. Door samen te bidden ervaren we eenheid. Tegelijk tonen we verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van de samenleving in de voorbeden een plek te geven.

De centrale Bijbeltekst voor de gebedsweek komt in 2020 uit het laatste deel van het boek Handelingen, hoofdstuk 27 vanaf vers 18 tot hoofdstuk 28 vers 10. Hierin is te lezen hoe Paulus en zijn reisgenoten schipbreuk lijden op Malta, en daar met buitengewone vriendelijkheid benaderd worden. Deze gebeurtenis markeert het moment waarop het evangelie het eiland bereikt. Op 10 februari wordt deze gebeurtenis nog altijd door de christenen op Malta herdacht en gevierd. Zij hebben dit jaar het materiaal voor de gebedsweek voorbereid.

De Week van Gebed wordt georganiseerd door MissieNederland en de Raad van Kerken. Meer over de Week van Gebed vind je op www.weekvangebed.nl

PROGRAMMA

• Zondag van de Eenheid: De Raad van Kerken Heerenveen organiseert rond het thema “buitengewoon” een speciale oecumenische dienst.

Zondag 19 januari 19.00 uur – Kerkgebouw Pniël, Leliestraat 3-5

• Bidstonden: De Gebedswerkgroep Heerenveen organiseert bidstonden van 19.30 – 20.30 uur. Ze vinden plaats op de volgende locaties:

Maandag 20 januari – Filadelfia, Herenwal 114
Dinsdag 21 januari – Elim, Fonteinkerk, Pres. Kennedylaan 15
Woensdag 22 januari – Ger. Kerk, Fonteinkerk, Pres. Kennedylaan 15
Donderdag 23 januari – De Goede Herderkerk, Oude Veenscheiding 15
Vrijdag 24 januari – De Weg, Amelandlaan 14

U wordt van harte uitgenodigd om mee te doen en zo iets van de eenheid in Christus te ervaren en te laten zien. Voor informatie kunt u bellen met Ruurd Huizinga ().