Websites

BEAM

Waarschijnlijk is BEAM bij de meesten van jullie wel bekend: BEAM is het jongerenmerk van de EO dat jou wil inspireren om te groeien in je geloof en te leven vanuit het voorbeeld van Jezus, waardoor jij op jouw beurt meer liefde en positiviteit kan uitstralen onze samenleving.

Neem vooral een kijkje op hun website, of volg BEAM op Facebook, YouTube, Instagram en andere social media.

 

Huis van Belle

Voor meiden tussen de twaalf en de achttien is er Huis van Belle! Als je hier nog nooit van hebt gehoord, zou ik zeker een kijkje nemen op hun website.
Huis van Belle is een stichting en wil meiden empoweren door hen te vertellen hoe mooi ze gemaakt zijn door hun Schepper en hen helpen het beste uit zichzelf te halen.

Naast de website geven ze ook een magazine uit en organiseren ze geregeld evenementjes. Ook zij zijn terug te vinden op Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter.

 

Zij Lacht

Voor de iets oudere jonge vrouwen is er Zij Lacht, het online platform voor jonge christelijke vrouwen. Elke dag komt hier een (korte) overdenking op te staan die je bijvoorbeeld kunt gebruiken voor je stille tijd.

Ook Zij Lacht is terug te vinden op Facebook, Instagram en Pinterest.

 

Waardevol Fries initiatief: Jongerenplatform Stronglife

Onlangs stond er in het Friesch Dagblad een artikel over Stronglife: een nieuw christelijk jongerenplatform van Friese bodem.

Stronglife is een initiatief van stichting Stronglife, met als drijvende krachten een jong stel uit Franeker. Wekelijks verschijnt er een video waarin vanuit bijbels perspectief een antwoord wordt gegeven op vragen van jongeren. De klassieke vraagthema’s als seks, relaties, zonde en vergeving komen vanzelfsprekend aan bod. Er zijn echter ook video’s over identiteit, actuelere zaken als grove expliciete Netflix-series en wat je daarmee aan moet of de waarde van vriendschappen. Dat alles uitgelegd met een herkenbare Friese tongval en in een stijl die doet denken aan de EO-Denkstofvideos van weleer. Stronglife lijkt een redelijk nieuw initiatief, maar draait aan de video’s te zien alweer 2 jaar mee.

Doelgroep van de video’s zijn christelijke jongeren. De leeftijd wordt niet expliciet genoemd, maar zal ergens tussen de 13-20 jaar liggen. Onlangs haalde Stronglife nog de media met een parodie van het nummer ‘Kind van de Duivel’ van JeBroer. Die parodie, van de artiest JeBroeder, had de titel ‘Volgeling van Jezus’ en was zo’n succes dat het filmpje op Dumpert verscheen en het nummer gedraaid werd op Radio 538.

Naast de filmpjes brengt Stronglife ook bijbelstudiemateriaal uit. Het materiaal is gratis: goed voor een hele grote blij. Je moet dan wel eerst een account aanmaken, maar vervolgens staan er op het moment 13 bijbelstudies voor je klaar. Deze studies zijn wellicht erg waardevol voor de verschillende jeugdgroepen in de kerk.

Al met al is het een nieuw interessant medium naast het bijna-monopolie dat EO-Beam lijkt te hebben op actueel en discussieopwekkend christelijk materiaal. Dus: abonneer je op het Youtube-kanaal, blader eens door de Bijbelstudies als je inspiratie nodig hebt wanneer je een avond moet voorbereiden of discussieer mee op de Facebookpagina. Van harte aanbevolen!