Eet minder vlees

Minder vlees helpt het klimaat enorm. Elke week een keer een gezinsmaaltijd met biefstuk stoot in een jaar net zoveel uit als het jaarlijkse energieverbruik thuis (!), aldus Milieu Centraal.
Je moet 40 bomen laten groeien om dat te compenseren.

Wie twijfelt aan deze moderne ogende ‘trend’ van veganisten, vegetariërs en flexitariërs kan even gaan rekenen: In Nederland eten we jaarlijks zo’n 40 kilo vlees per persoon (rund, varken en kip samen). Dat is ruim twee keer zoveel als 50 jaar geleden. Matige vleesconsumptie is dus ook lekker retro.

Plantaardige alternatieven zijn er in overvloed: linzen, erwten, bonen, noten, zaden, pitten, om maar eens wat te noemen. Voor wie nog hecht aan ‘aardappelen, groente, vlees’, zijn er legio vegaproducten op de markt.
Af en toe een dag zonder vlees kan ook (jo)uw positieve bijdrage aan het klimaat zijn!