Nieuwsbrief Boekhuis De Brug – feb 2023

Nieuwsbrief februari 2023

Wat gaat de tijd snel! We zijn alweer begonnen aan de 40-dagentijd, tijd van bezinning, voorafgaand aan Pasen. We mogen stilstaan bij ons eigen leven in relatie tot het lijden en sterven van Jezus. Er verandert momenteel zoveel in de wereld, wat is het dan goed en mooi dat wij onze ogen op Jezus mogen richten als houvast in ons leven!
We willen jullie graag kennis laten maken met een aantal nieuwe uitgaven in deze nieuwsbrief en een paar al bestaande titels voor de 40-dagentijd. In de winkel zijn uiteraard nog veel meer titels voor deze tijd te vinden, dus kom eens langs om ze te belijken. Veel leesplezier en inspiratie toegewenst.

40 Dagen met Jezus – Johan den Hartogh

Het gaat allemaal om Jezus. Zonder Hem is er geen hoop in deze verwarrende tijd. Hij is alles waar je hart naar verlangt. En in dit boek leer je Hem beter kennen. Ga 40 dagen met Jezus op weg en ontdek 40 vertrouwde, maar ook spannende en nieuwe aspecten aan Hem. Natuurlijk haalt het je uit je comfortzone en uit je luie stoel. Geloven is immers geen saaie reis maar een avontuur! Wat is er beter dan Zijn goedheid te ervaren en Zijn stem te verstaan? Dit praktische boek helpt je de aanwezigheid van God in je leven te ervaren en Hem werkelijk te ontmoeten zoals Hij is. Wanneer je dit avontuur 40 dagen aangaat, ontwikkel je een nieuwe gewoonte die allesbepalend is voor jouw christen zijn: een diepe en intense relatie met Hem.
Gebonden €19,99

Samen onderweg naar Pasen – Jacolien Hoek & Willemijn de Weerd

In dit gezinsdagboek volg je samen 40 dagen lang de levensweg van Jezus. Elke week bevat een uitgebreid gezinsmoment en zes kortere stukjes met vragen, bijbelteksten, weetjes en creatieve opdrachten voor kinderen in de bassisschoolleeftijd. Ook is er voor elke week een puzzelstuk, waarop een deel van de lijdensweg te zien is. In de loop van de weken zullen er letterlijk en figuurlijk steeds meer puzzelstukjes op hun plek vallen. De verwijzingen in het Oude Testament komen ook aan bod. Zodat kinderen voor het eerst of opnieuw de bijbelse lijnen ontdekken die naar Gods reddingsplan voor de wereld leiden. Met de QR-code in het boek download je de paasviering, het spel ’30 seconds’ en een paasquiz. Een leuk en leerzaam gezinsdagboek voor de Veertigdagentijd.
Paperback €12,99

The Message – Eugene Peterson

‘Mij zien is de Vader zien,’ zegt Jezus tegen de mensen die hem volgen. Het Nieuwe Testament is het gedeelte van de Bijbel waarin je Jezus Christus, ook wel Jezus van Nazareth genoemd, leert kennen. De eerste vier boeken van dat Nieuwe Testament zijn eigenlijk vier ooggetuigenverslagen over zijn leven. De 23 boeken erna laten zien hoe het vervolgens verder ging met de boodschap van Jezus en met de mensen die zijn woorden geloofden en hun leven in navolging van hem aan God toevertrouwden. Eugene Peterson vertaalde in The Message de bijbelboeken van klassiek Grieks naar woorden en beelden in de taal van onze tijd. Hij deed dat op zo’n unieke manier dat miljoenen mensen wereldwijd de Bijbel voor het eerst zijn gaan lezen. Ervaren bijbellezers biedt zijn vertaling een nieuwe invalshoek, waardoor de boodschap die voor hen vaak overbekend is, opnieuw het hart weet te raken. Lees en ontdek zelf wie Jezus Christus is, en wie de Vader is waarover hij spreekt.
Paperback €14,95

Vrouwen rond de Heiland – Annemarie van Heijningen–Steenbergen

Dit is een inspirerend dagboek bij de viering van de christelijke feestdagen. Van Advent tot en met Pinksteren volg je de vrouwen uit de Bijbel die in verbinding stonden met Jezus.
‘Vrouwen rond de Heiland’ is een herziene uitgave van ‘Vrouwen rond de kribbe’ en ‘Vrouwen rond het kruis’. Deze bundel is aangevuld met stukjes over Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Voor elke dag is er een korte overdenking met daarnaast een toepasselijk gedicht of citaat.
Paperback €20,00

Het geheim van David – Henk Binnendijk

Een persoonlijk bijbelstudieboek over de psalmen van David met hun troostende kracht.
In het bijbelstudieboek ‘Het geheim van David’ neemt Henk Binnendijk de lezer mee door de psalmen van David. Hoe kan David, een koning van Israël met zo’n druk en bedreigd leven, toch de tijd nemen om stil te zijn voor God en een psalm te schrijven? Die vraag bracht Henk Binnendijk ertoe om zich in de psalmen te verdiepen. De vraag zegt namelijk heel veel over Davids relatie met God. Door het bestuderen van de psalmen werd het geheim van David duidelijk. Het geheim dat hij zijn hele leven bij zich droeg en hem steeds weer kracht gaf, ook in zijn moeilijke momenten: ‘Zelfs al ga ik door een dal van diepe duisternis, ik vrees geen kwaad, want Gij zijt bij mij.’
Paperback €19,99

Wegbereider – Ann Voskamp

Vaak gaat het leven niet zoals je hoopt of verwacht. Je hebt een doel, een droom, maar het lukt je niet om er te komen. In een desoriënterende wereld, met obstakel na obstakel, is het soms moeilijk om de hoop niet te verliezen. In ‘wegbereider’ vertelt Ann Voskamp op een openhartige manier haar eigen verhaal. Vanuit haar herinneringen gaat ze in op diepere, geestelijke gedachten en gevoelens. Ze vertelt over haar worstelingen in haar huwelijk, haar kinderen, hun gezondheidsproblemen, en nog veel meer. Maar door dit alles heen ontdekt ze dat de Wegbereider altijd een weg zal banen, niet naar waar we denken te willen gaan, maar een weg naar Hem.
Paperback €19,95

De grootste bankoverval aller tijden – Frank Krake

Nederland zucht al vier jaar onder de Duitse bezetting, als een groep vastberaden verzetsvrienden de wapens opneemt. De tijd van onzichtbaar en klein verzet is voorbij. Ze deinzen nergens voor terug, plegen overvallen, blazen spoorlijnen op en bevrijden twee maten uit het Huis van Bewaring. Hun leider is Derk Smoes, een ondergedoken bankmedewerker en gezocht door de nazi’s. Na de hete verzetszomer van 1944 krijgt hij een gouden tip. In de kluizen van twee banken in het oosten van het land ligt meer dan 200 miljoen gulden. Cash. Een plan wordt gesmeed. Door de spoorwegstaking is voor de hulp aan onderduikers dringend geld nodig. Veel geld. Na toestemming uit Londen slaan ze toe. De kisten vol buitgemaakte bankbiljetten verdwijnen veilig in een hooiberg. Zelfs Churchill wordt op de hoogte gebracht van wat de grootste bankoverval ter wereld blijkt te zijn. De euforie is groot, maar niet overal. De Duitsers zijn beschaamd en woedend tegelijk. Ze zetten alles op alles om het geld terug te krijgen en de daders te pakken. Een beruchte oud-Gestapo officier van de Sicherheitsdienst krijgt de leiding over het onderzoek. De jacht is begonnen… De grootste bankoverval aller tijden vertelt het waargebeurde verhaal van een groep jonge mensen die zich verenigen in hun verzet tegen de bezetters. Van ongekende dapperheid, onvoorwaardelijke vriendschap en een ontluikende liefde, tegen de achtergrond van een alles verscheurende oorlog.
Paperback €24,99

Testament van de ziel – Hylke Speerstra

In ‘Testament van de ziel’ van Hylke Speerstra beleven twee jongens een moeilijke jeugd, de een op het Friese platteland, de ander te midden van Oekraïense landverhuizers op de Canadese prairie. Beiden blijken ze veerkrachtig en sterk. Ze maken carrière, vinden de liefde en beiden stichten ze een gezin. Als de mannen in de tachtig zijn, en allebei weduwnaar, ontmoeten ze elkaar tijdens een rodeofestival. Ze hebben aan een paar woorden genoeg om elkaars Friese wortels te herkennen en op hun oude dag worden ze vrienden voor het leven. Samen schrijven ze hun levensverhalen op en het toeval voegt nog een prachtig hoofdstuk toe aan hun beider levens. Maar was het wel toeval of heeft iemand het lot een handje willen helpen?
Paperback €24,99

Wat de weg mij vertelde – Cleo Wade

‘Wat de Weg mij vertelde’ van Cleo Wade is een poëtisch prentenboek over grote levensvragen voor kinderen vanaf vier jaar en volwassenen. Elk kind stelt grote vragen, zoals: Wat moet ik doen als ik bang ben?’’ of ‘Wat als ik de verkeerde kant op ga?’ In dit boek laat de dialoog tussen de Weg en de hoofdpersoon zien dat het niet erg is om bang te zijn en soms de verkeerde afslag te nemen. Laat je leiden door vriendelijkheid en nieuwsgierigheid, en onthoud dat het belangrijkste is om altijd door te gaan en niet op geven. Een tijdloos prentenboek met prachtige illustraties, dat inspiratie biedt voor jong en oud. Een uitnodiging om jezelf te zijn, kwetsbaarheid te tonen en nieuwsgierig te blijven.
Gebonden €16,99

Jona – Michel de Boer

Niet eerder werd dit bekende verhaal uit de Bijbel zo prachtig geïllustreerd en beschreven voor kinderen. Verhalenverteller Michel de Boer verstaat de kunst om met veel creativiteit oude verhalen na te vertellen en toch dicht bij het origineel te blijven. Met zijn verrassende manier van illustreren weet hij niet alleen kinderen, maar ook ouderen te boeien. Jona is een spannend verhaal over een kleine profeet met een grote opdracht!
Gebonden €15,95

Rebusbijbel – Carolina Blokland–den Hertog

De Bijbel is een verzameling van 66 boeken, die op het eerste oog soms weinig met elkaar te maken hebben. Maar door al die boeken heen loopt de rode draad van Gods trouw en liefde voor mensen. In deze vrolijke en kleurrijke rebusbijbel ontdekken kinderen van ongeveer 8-11 jaar die rode draad. Bij elk Bijbelboek staat een rebus met als uitkomst een kerntekst uit dat boek. Daarnaast wordt uitgelegd waar het Bijbelboek over gaat, welke plaats het heeft in de Bijbel en wat het voor kinderen betekent. Ook staat bij elk Bijbelboek een link naar een bijpassend kinderlied.
Paperback €15,95

Agenda

Vanaf nu: Vrijwilligers gezocht met liefde voor bijbels, boeken, cadeaus én mensen. Bel of mail ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 09:30 – 17:00 uur.

Hartelijke groet van het team van De Brug!

Boekhuis De Brug
Christelijke boeken, muziek en multimedia

Vleesmarkt 8, 8441 EW Heerenveen
Telefoon: 0513-625574

www.boekhuisdebrug.nl
www.facebook.com/boekhuisdebrug
www.instagram.com/boekhuisdebrug/