Nieuwsbrief Boekhuis De Brug – jan 2023

Nieuwsbrief januari 2023

Na een zeer geslaagd 40-jarig jubileum te hebben gevierd in december, is er inmiddels weer een nieuw jaar van start gegaan waarin we hopen dat jullie als trouwe klanten ons zullen blijven bezoeken. Zonder jullie kunnen we niet bestaan, dus onze hartelijke dank daarvoor!
Er zijn de afgelopen tijd weer tal van nieuwe en interessante titels binnengekomen, die zeer de moeite waard zijn om te lezen, dus snel verder met een kleine selectie uit ons aanbod.

Bijbel NBV21 met bijdragen over geloof, cultuur en wetenschap

Deze NBV is een uitgebreide themabijbel voor iedereen die zich wil verdiepen in de verhouding tussen de wereld van de Bijbel en de 21e eeuw.

In deze ‘Wetenschapsbijbel’ is de tekst van de Bijbel samengebracht met betrouwbare inzichten rond de ingewikkelde thema’s die in deze tijd spelen. De 60 wetenschappers die bijdragen schreven zijn expert in hun vakgebied en delen een liefde voor de Bijbel. Zo kun je zelf je mening vormen en vol vertrouwen in gesprek gaan.
Gebonden €58,00

Elly & Rikkert, kroniek van een levensreis – Herman Veenhof

Elly en Rikkert Zuiderveld traden ruim vijftig jaar op. Ze maakten meer dan vijftig albums en schreven meer dan dertig boeken. In hun hippietijd en als christen stond de zoektocht naar wat echt, origineel en creatief is centraal. Elly en Rikkert waren al authentiek voordat die term werd uitgevonden. Dit boek schetst in tekst en beeld hun leven, werk en opvattingen. Tientallen anderen komen ook aan het woord: van Boudewijn de Groot, Lenny Kuhr en Jan Slagter tot en met Trinity. Kritiek komt van Frits Spits en Aad Peters. Elly en Rikkert kregen een podium dat blijft; hij is dichter en woordkunstenaar; zij schrijft kinderboeken en is raad van advies in vele media. Herman Veenhof, journalist bij het Nederlands Dagblad, schreef in 2006 al ‘Vrije vogels. De omgekeerde wereld van Elly en Rikkert Zuiderveld’. Dit nieuwe boek zet hun biografie in de context van een veranderend christelijk Nederland en een snellere, grimmige wereld.
Paperback €24,99

Een schitterend meesterwerk – Cees Baan

Een inspirerend dagboek over de natuur en het christendom

Een schitterend meesterwerk van Cees Baan is een inspirerend dagboek dat laat zien hoe het christendom kijkt naar de natuur. Het boek bevat 365 keer inspiratie en geeft voor elke dag een moment om stil te staan bij de schepping. Journalist Cees Baan heeft de mooiste quotes uit de rijke christelijke traditie verzameld. Deze reis langs grote en kleine denkers uit de christelijke traditie spoort ons aan om aan een mooiere wereld te werken. Dit fraai gebonden boek geeft voor elke dag nieuwe en eeuwenoude inspiratie.
Gebonden €17,99

Samen Jong – Sabine van der Heijden ea

Kernwaarden van een kerk met alle generaties

Een praktisch boek over kerk zijn met jong en oud, gebaseerd op toonaangevend onderzoek. Wat trekt jonge mensen aan in een geloofsgemeenschap? In het toonaangevende boek Growing Young onderscheiden Amerikaanse onderzoekers zes kernwaarden die antwoord geven op deze vraag. Nu verschijnt een Nederlandse bewerking van dit boek met een toelichting op deze zes kernwaarden. Samen Jong deelt praktijkvoorbeelden en geleerde lessen van Nederlandse kerken die de kernwaarden willen toepassen in hun gemeenschap. Het doel van de auteurs is om de Nederlandse geloofsgemeenschappen te helpen kerk te zijn met alle generaties.
‘Een essentieel boek voor iedereen die wil bijdragen aan de kerk van morgen. Jong én oud kunnen leren van deze zes essentiële kernwaarden die zich in theorie en praktijk bewezen hebben.’ – Tabitha van Krimpen, Jonge Theoloog des Vaderlands
Paperback €18,99

Kent u dat gevoel? – Andries Knevel

100 denkduwtjes

Je zegt een vergadering af omdat je al een belangrijke afspraak hebt om met je kleinkinderen te gaan voetballen. Een jongeman spreekt je aan en vertelt dat hij je altijd zo’n vervelende vent vond, maar dat je in het echt wel meevalt. In Rome wordt je op een terras gevraagd wat het geheim van je goede huwelijk is. Verhalen uit het leven van theoloog en programmamaker Andries Knevel. In deze columns vertelt hij wat hem bezighoudt, waar hij tegenaan loopt en waar hij blij van wordt. Een bundel optimistische stukjes van iemand die met een milde blik naar zijn medeburgers kijkt, maar soms wel even wil prikken.
Paperback €15,00

Dit is vandaag – Kinga Ban

Teksten ter bemoediging en inspiratie

Kinga Bán (1981-2019) was een geboren zangeres. Zingen was voor haar net zo vanzelfsprekend als ademhalen. Met haar muziek en liedteksten over geloof, hoop en onvoorwaardelijke liefde heeft zij de harten van veel mensen geraakt en doet zij dat nog. Johan Bakker, die ook de in het voorjaar 2022 verschenen biografie van Kinga Bán schreef, verzamelde in Dit is vandaag de mooiste citaten en liedteksten van deze bijzondere vrouw. Een prachtig cadeauboek dat velen zal bemoedigen en inspireren. Dit boek wordt uitgegeven in samenwerking met Kinga Music.
Gebonden €15,99

De Jongen, de Mol, de Vos en het Paard – Charlie Mackesy

Het geanimeerde verhaal

In ‘De jongen, de mol, de vos en het paard – het geanimeerde verhaal’ van Charlie Mackesy gaat een nieuwsgierige jongen op zoek naar een thuis. Onderweg ontmoet hij een wijze mol, een bedachtzame vos en een krachtig paard, en dat is het begin van hun vriendschap. De grote, full colour illustraties brengen de karakters tot leven, waardoor je in hun wereld stapt. De illustraties zijn gebaseerd op de BBC animatiefilm van ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’. Het verhaal is met liefde vertaald door Arthur Japin vanuit het origineel ‘The Boy, the Mole, the Fox and the Horse – The Animated Story’. Een prachtig verhaal dat ons allemaal thuis brengt. ‘Ik hoop dat dit boek je moed geeft en het gevoel dat je geliefd bent.’ – Charlie Mackesy
Gebonden €24,99

Zo groot is God – Louie Giglio

100 ongelooflijke dagboekstukjes over God en wetenschap

Heb je er wel eens over nagedacht waarom de aarde de maan nodig heeft? Weet jij hoe draaikolken ontstaan? Of hoe iets juist in het donker licht kan gaan geven? Heb je je wel eens afgevraagd hoe vogeltjes eigenlijk leren zingen? Wist je dat er Iemand is die al dit soort vragen kan beantwoorden, en ook alle andere vragen die jij in je leven kunt hebben?
In Psalm 147 kun je lezen: ‘Onze God is geweldig. Zijn kracht is onbegrensd. Wij zullen nooit kunnen bevatten wat Hij weet en doet.’ In Zo groot is God! leer je nieuwe dingen over God en alles wat Hij heeft gemaakt. Maar het is zeker ook de bedoeling dat je Hem persoonlijk beter leert kennen. Dit nieuwe dagboek van Louie Giglio is de opvolger van Niet te geloven. (En als je die nog niet hebt gelezen, kun je de volgorde ook gewoon omdraaien!) Leer de grootheid van God kennen vanuit de schepping!
Gebonden €24,95

Er was eens… – Bart den Heelen

Geen sprookje, maar waarheid vanuit Gods Woord op een begrijpelijke manier uitgelegd…

Wie ben jij? En waarom ben je hier eigenlijk? Wie is God, en welke rol speelt Hij in jouw leven? In dit boek wordt op een begrijpelijke manier het goede nieuws van God uitgelegd. We leven in een verhaal zonder einde, waarbij het belangrijk is om te begrijpen wie jij bent en welke rol Jezus daarin speelt. Want dat er iemand is die liever niet wil dat jij dit weet, en daardoor dichterbij Jezus kunt zijn, wordt al snel duidelijk tijdens het lezen. De belangrijkste keuze die je hebt in dit verhaal zonder einde is: Voor wie kies jij?
Paperback €17,00

Agenda

Vanaf nu: Vrijwilligers gezocht met liefde voor bijbels, boeken, cadeaus én mensen. Bel of mail ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 09:30 – 17:00 uur.

Hartelijke groet van het team van De Brug!

Boekhuis De Brug
Christelijke boeken, muziek en multimedia

Vleesmarkt 8, 8441 EW Heerenveen
Telefoon: 0513-625574

www.boekhuisdebrug.nl
www.facebook.com/boekhuisdebrug
www.instagram.com/boekhuisdebrug/