Nieuwsbrief Boekhuis De Brug – Kinderboekenweek


Yes, Kinderboekenweek! Van woensdag 6 t/m zaterdag 16 oktober 2021 kun je ‘Worden wat je wil’!

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, of je goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar; ieder kind is uniek en kan worden waar het van droomt. Luister maar naar het themalied. Je begrijpt het al: de Kinderboekenweek staat in het teken van beroepen!

Maak kinderen deze week blij met één van de actieboeken en geef ze op voor de tekenles van illustrator en kinderboekenschrijver Leontine Gaasenbeek (zij heeft het actieboek ‘Oppasser voor een dag’ gemaakt en kan héél erg mooi tekenen!).
Leontine Gaasenbeek woont en werkt in Almere, heeft vier kinderen en twee hondjes. Ze tekent graag kinderen en dieren, houdt veel van lezen, koken, knutselen en schilderen. Ze heeft inmiddels meer dan 100 boeken en lesmethodes voorzien van illustraties. De laatste jaren heeft ze illustraties gemaakt in prentenboeken, zoals ”Wonderlijke Wereld”, ”Oma Kniertje”, en ”Ik ga op reis en neem je mee”. Ook heeft ze kleurwerk gedaan voor de prentenboeken van Opa Knoest en in 2020 schreef ze haar eerste prentenboeken ”De Koffer van meneer Brandt” en ”Zoem de bij”.

Zaterdag 9 oktober om 14.00 uur gaat Leontine bij ons in de winkel een echte tekenles geven!

Ben je tussen de 6 en de 12 jaar en wil je meedoen? Leuk! Geef je op via of bel even naar de winkel: 0513 625574. Je hoeft niks mee te nemen en het kost ook niks.

Het actieprentenboek wat hieronder staat is gemaakt door Leontine en hier kun je een paar prachtige platen uit het boek bekijken.

ACTIEBOEKEN

OPPASSER VOOR EEN DAG (actieprentenboek)
Pleun weet nog niet wat ze later worden wil. Juf heeft het aan alle kinderen in de klas gevraagd maar Pleun kan niet kiezen, er zijn zoveel leuke beroepen. Als de school uit is loopt ze langs de dierentuin naar huis. Alle beesten zijn uit hun hok ontsnapt! Pleun komt in actie en wordt oppasser voor een dag.
Leontine Gaasenbeek, € 6,95

DOKTER DOMOOR (actieboek middenbouw)
‘Tijd voor Skips spreekbeurt,’ zegt de juf. ‘Laat maar zien wat je later wilt worden.’ Wat een ramp! Skip heeft geen idee. Voetballer, vlogger, kok, agent? Hij is overal te dom voor (vindt hij). Maar dan krijgt hij een geweldig idee. Hij wordt dierenarts. Net als dokter Domoor. Skip mag vast wel spullen lenen voor zijn spreekbeurt. En misschien ook wel een paar dieren. Maar of dat nou zo’n slim plan is?
Bram Kasse, € 5,95 (voor dezelfde prijs ook verkrijgbaar als luisterboek.)
 


DE GEHEIME OPERATIE (actieboek bovenbouw)
Marit, Fabio, Carlijn en Esmée vormen al jarenlang een hechte vrienden-groep. Ze zitten bij elkaar in groep 8 en appen heel wat af in hun appgroep FRNZ4EVER. In dit verhaal gaan de vier vrienden op zoek naar wat ze later willen worden. En alsof dat nog niet ingewikkeld genoeg is, hebben ze ook nog een mysterie te ontrafelen. De vriendengroep begint een geheime operatie….
Henriët Koornberg, € 5,95 (voor dezelfde prijs ook verkrijgbaar als luisterboek.)
 
 
Verder kan je in deze week meedoen met de kleurwedstrijd, dus kom die toffe kleurplaat ophalen en lever hem mooi gekleurd weer bij ons in! En als je zin hebt kun je ook nog een potje Pleunmemory komen spelen.
 
 

Agenda

1 juli 2021 t/m 30 juni 2022: Campagne: GRATIS de Wonderwolk Peuterbijbel.
6 – 16 oktober: Kinderboekenweek
9 oktober 14:00: Leontine Gaasenbeek geeft een tekenles in de winkel!
13 oktober: Uitreiking eerste NBV21 aan Koning Willem-Alexander.
14 oktober: Verschijning NBV21.

Vanaf nu: Vrijwillige boekenliefhebber gezocht. Bel of mail ons!
Openingstijden: dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 11:00-16:00 uur.

Hartelijke groet van het team van De Brug!

Boekhuis De Brug
Vleesmarkt 8
8441 EW Heerenveen
0513 625574